Çelebi (Che-Lebby-spelling En) Mini Caravan building proces

...ask your questions in the appropriate forums BUT document your build here...preferably in a single thread...dates for updates, are appreciated....

Postby S. Heisley » Sun Jan 16, 2011 11:01 am

I like the way the doors open. You'll be able to get plenty of fresh air!

It doesn't matter that the top floor is short. After all, it is only for sleeping, right? It will be especially perfect for your children.
S. Heisley
Super Lifetime Member

Images: 495

Postby YuGun » Sun Jan 16, 2011 12:29 pm

Hello Sharon,
We dont think the second floor bed now, But we will do a preperance to make it easily if it requires.
We dont have a baby yet. :(
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Mon Jan 17, 2011 11:23 am

Bugün kapının her kapanmasında kullanılacak olan ilk kilidini monte ettim. Bu aslında nikelajlı t şeklinde anahtarlı bir dolap kilidi. Böylece karavanın ilk anahtarları da çalışmaya başladı. İkinci kilidi henüz monte edemedim ama sonuçta artık kapıyı bağlamaya gerek kalmadı. Kullanacağım ikinci kilit bildiğimiz kapılarda kullanılan, gizli, sivri anahtarlı emniyet kilidi olacak. Bunun montajı da en azından birkaç saatimi alır. Bu kilit hem içerden hem de dışarıdan anahtarla kilitlenebilecek son olarak tam güvenlik için içeriden kullanılacak bir de sürgü monte edeceğim. İşte bugün yapabildiğim bu kadar.

Image

Image

Image

The first cabin door lock was installed...
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Thu Jan 20, 2011 11:54 am

Bugün hızla eve geldim, Artk nispeten daha rahatım, Çünkü hava neredeyse 17:30 da kararıyor. Daha önce bahsettiğim 2. kilidin yerini hazırlayarak montajını yaptım. Çok da güzel oldu. Bu işi de böylece haftaiçi aradan çıkarmış oldum. Temizlik ve boyayı saymazsak kapılarla işim bitti.

Kapı ve kilitler:
Image

Today i attached the second security lock of the door.
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Fri Jan 21, 2011 11:57 am

Bugün üst kapağı kaldıracak gazlı yayları, Gereken parçaları sanayiiden bularak aldım ve hazır ettim. Kapağı sıkı sıkıya kapatacak gergili kilitleri zaten daha önce almıştım. Şimdi yarın üst kapakla uğraşmayı düşünüyorum. Yeni bir aşamaya geçiyoruz.
Image
Bunlarla ilgili parçaları ararken rastgele eberpacher ve webasto takan bir yere rastladım ve sormak için hemen uğradım. Gayet ilgili davrandılar ve hatta bir tane kutusundan açıp deposuyla beraber gösterdiler. Makineyi beraberce uzun süre inceledik. Fiyat olarak da montaj dahil verdikleri fiyat bana uygun geldi. Aslında bana bu kadar yakın bir yerde eberpacher ve webasto satıcısına rastlamam çok ilginç. Şu anda ısıtıcı için çok çok erken belki seneye ama eberpacher' d2 hoşuma gitti açıkçası. Ayrıca elime alarak incelemek, ağırlığını tartmak kurcalamak farklı bir şey, fotoğraflardan bakmak farklı. Bu şansa sahip olabildiğim için sevindim. Buzdolabım gazlı olacağı için gazlı bir çözüm bana daha uygun gerçi ama yine de bunu taktırırsam lpg tankı ve bağlantılarıyla uğraşmak yerine piknik tüpü kullanabilirim. Çünkü buzdolabı ve ocak için bir piknik tüpü bana uzun süre gidecektir. Böylece yedek tüp taşımak zorunda kalmaktan da kurtulurum. Neyse bunlar sonraki işler ama Turgutlu'da eber&webasto servisi var.
Selamlar,
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sat Jan 22, 2011 11:02 am

Merhabalar.

Bugün sabahtan yağmur yağdı, bir süre beklememe rağmen durmayınca ben de bu cumartesi çalışmak konusunda ısrarlı olduğum için karavanın üst kapağına bir muşamba monte ettim, ancak bir süre sonra da yağmur durdu ve rahat rahat çalıştım.
Karavanın kapağını güç kullanmadan açmaya yarayan gazlı yaylar için gereken yapıları önce kesip kaynakla monte ettim. Sonra bunlara matkapla uygun delikler açıp bir tarafı küresel eklem parçası diğer tarafı somunlu vida olan bağlantı parçalarını yerine monte ettim. Önce birini sonra diğerinin montajını bitirdim. Sonra fotoğrafları çektim ve fotoğraf çektikten sonra yine hava kararana kadar bazı ayrıntılarla uğraştım. Özel yapım karavanımız Çelebi'nin açılır tavanının rahat kullanımı için çok gerekli olan bu önemli parçaların montajı da bitti. Ama malesef kapatma gergilerini monte edemedim, Onlar bir sonraki çalışma gününe kaldı.

Son olarak bu montajla karavanın nihayi yüksekliği de belirlenmiş oldu. Kapak uç noktada yaklaşık 96 cm açılıyor. Açık halde yerden en uç noktanın yüksekliği yaklaşık 300cm. Ön rüzgar siperinin (eğimli kısmın) düşüm noktasına kadar her yerde rahatça ayakta durulabiliyor açıkken. Kapalıyken de rahatça oturabilecek ve yatabilecek kadar yüksek.

FotoÄŸraflar:
Image
Image
Image
Image

Karavanın etrafına yol yapmışım. :)
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sat Jan 22, 2011 5:05 pm

İ have attach the gas springs of popup, İt can popups near 95cm.
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sun Jan 23, 2011 9:49 am

Bugün Üst kapağı kapatacak ve sıkıştaracak gergileri monte ettim. Oldukça sağlam yapıda olan bu gergiler normalde ford transit pikapların kasalarında kullanılıyor. Bunların karşılıklarını uydurmam ve çıkan sorunlar çözmem bütün pazarımı aldı. Bütün pazarımı demeyeyim çünkü sabahtan yağmur nedeniyle çalışamadım sonra yağmur durunca öğleden sonra başlayabildim. Yağmur yine aralıklarla etkisiz yağdı ve çok rüzgar vardı. Tam işi bitirdim ki rüzgar sağanak yağışla beraber iyice şiddetlenince pılımı prtımı toplayıp içeri kaçtım ve bu haftasonu da böyle bitti. Kapak gergileri tamamlandı. Üst kapakla işim şimdilik bitti. Makyaj ve boya ve kaynak nedeniyle yanan yerleri bir süre sonra hepsini beraber yapacağım. Önümde verimli çalışabileceğim bir zaman dilimi var.

Image

Image

Böylece kendimiz yaptığımız Çelebi "camper trailer" karavanımızın yapımında bir aşama ve bir haftasonu daha geride kaldı.

Today i have attached the handles that used to close tightly the popup door to its housing. İt was rainy and windy and i couldnt work from the morning, At afternoon the rain get slowed and rains seperately, i began to work, At 16:00 wehen there was about an hour to sunset, the rain began with a wind like stormy and i hurry to take all my tools outside and go home. At our Camper trailer chellebies workshop a weekend and a stage has been history too.

(İ can do mistakes with writing truly in english, please forgive me.)
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sun Jan 23, 2011 10:25 am

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/19090262?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="398" height="299" frameborder="0"></iframe>
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sun Jan 30, 2011 11:20 am

Bugün hava çok soğuktu ama öğleden sonra ara ara güneş çıktı ben de çalışayım dedim. Yağmurda arka tarafa çok çamur sıçratan Çelebi için önce çamurluklara sac uzatma parçaları ve kauçuk çamur siperleri monte ettim. Böylece hem karavanın arka kısmı batmamış olacak hem de arkadan gelen sürücüler için daha iyi olacak.
Bu iş bittikten sonra ön tarafa çadırı kapatırken toplanmasını sağlayacak lastiklerin monte edileceği halkaları monte ettim. Bunu ön yağmur kanalına kaynaklayarak yaptım ama resmini çekmeyi unutmuşum o aşamanın,
Sonra yapım sırasında kolay giriş çıkış yapılsın diye açık bıraktığım ön sol ve sağ taraftaki son kirişleri yerlerine kaynakladım. Artık karavana sadece arka kapıdan girip çıkabiliyorum. Ama bu geçitlerin işi büyük oranda bitti. Bu yüzden kapattım. Ve bugün de yapabildiklerimin hepsi u kadar malesef... Bir gün daha bitti. Geriye ön dolapta yapılacak işler kaldı..

Image
Çamurlukların damalı deseni çok hoşuma gitti.

Image

Image

Image
Gri renkli olanlar son monte edilen parçalar.

Image
YuGun
The 300 Club

Postby S. Heisley » Sun Jan 30, 2011 11:43 am

You're making progress, YuGun. It looks a better every time you post! :thumbsup:
S. Heisley
Super Lifetime Member

Images: 495

Postby YuGun » Mon Jan 31, 2011 10:54 am

Thanks a lot to you for suggest.
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Mon Jan 31, 2011 10:59 am

Bugün önce karavanı bir gezintiye çıkapıp hem küçük bir test yaptım, Hem de ön dolap için yine malzeme aldım. Sanayii'ye yaptığımız yolculuk güzel geçti. Sonrasında eve glip karavanı tekrar yerine yanaştırdım, Aldığım metalleri kesip gri mat primer ile boyadım. Sonrasında karavanın üzerinde yapılan ama henüz boyanmayan yerler, de boyadım primer boya ile, Ve bugün ancak bunları yapabildim.

Image

Image

Image

Image
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Tue Feb 01, 2011 10:42 am

31/01/2011 Tarihindeki test ve malzeme alım yolculuğunda çekilen videolar.
***The last videos taken 31/01/2010 at the test and buying stuff trip to industrial district.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/19394876?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="398" height="299" frameborder="0"></iframe>
<iframe src="http://player.vimeo.com/video/19396186?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="398" height="299" frameborder="0"></iframe>
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Tue Feb 01, 2011 11:33 am

Image
Image
Image
Image

Front bagage door has been set up and attached today
YuGun
The 300 Club

PreviousNext

Return to Build Journals