Çelebi (Che-Lebby-spelling En) Mini Caravan building proces

...ask your questions in the appropriate forums BUT document your build here...preferably in a single thread...dates for updates, are appreciated....

Postby S. Heisley » Mon Feb 07, 2011 10:08 am

That was a very good test drive! Thank you for sharing it! :thumbsup: :applause:
S. Heisley
Super Lifetime Member

Images: 495

Postby YuGun » Mon Feb 07, 2011 10:27 am

Bugün çok fazla gezdim az iş yaptım,
Karavan dışarıda olduğu için oldu, Ekmek almaya bile onunla gittim,
Kahvaltıdan sonra yanmayan stoplar için evin önünde çalıştım. Önce arka stopları test aküsüyle pininden elektrik verip çalıştıklarını gördüm. Sonra karavana gelmek için yola çıkıp araba tarafındaki fişe gelen kablolarda test ampulü olarak daha monte edilmemiş Çelebi'nin üst ön işaret lambalarını kullanarak kabloya elektriğin geldiğini gördüm. Sorun sadece kablonun pine girdiği vidalı sıkıştırmalı bölümdeki bir irtibatsızlıktan kaynaklanıyordu. Gevşetip tekrar sıkınca düzeldi. Sonra dağıttığım şeyleri tekrar toparlayıp işi bitirdim.
Sonrasında sanayii'ye gittim ve bazı malzemeler aldım. Arka gruplarda kullandığım ledli ampuller çok sönüktü daha fazla ledlisini aldım. Sonra benzinliğe gidip biraz benzin aldım. Gittiğim her yerde muhabbetçiler yüzünden bunları yapmak oldukça uzun sürdü,
Sonra eve gelip uygun bir yerde arka ampulleri deÄŸiÅŸtirdim.

Image

Image

Sonra Çelebi'yi dikkatlice geri geri yerine parkettim. Çalışma mekanına kadar geri itip, (Allah'a şükür hala tek başıma itebiliyorum.) yerine yanaştırıp emniyetlerini aldım.

İşte bütün bunlar akşamı buldu, Bugün Çelebi ile çok gezdim, çok eğlendim. Güzel bir gündü. Birkaç gün için yapıma ara veriyoruz. Aslında yapılan iş gözükmüyor, kendini göstermiyor ama ard arda son bir haftada epey yol aldık. Bugünden itibaren birkaç gün ara veriyoruz.
YuGun
The 300 Club

Postby Wolffarmer » Wed Feb 09, 2011 11:22 pm

YuGun

I just found your build thread. Very nice build. And I like getting to know another country.

Randy
"these guys must be afraid of the dark"
Wolffarmer
Donating Member

Images: 309

Postby YuGun » Thu Feb 10, 2011 1:48 pm

Dear Sharon and Dear Wolffarmer,
Thanks for you sahare your thoughts to me..
YuGun
The 300 Club

NICE!!

Postby Chuckles2153 » Thu Feb 10, 2011 4:28 pm

YuGun wrote:Bugün çok fazla gezdim az iş yaptım,
Karavan dışarıda olduğu için oldu, Ekmek almaya bile onunla gittim,
Kahvaltıdan sonra yanmayan stoplar için evin önünde çalıştım. Önce arka stopları test aküsüyle pininden elektrik verip çalıştıklarını gördüm. Sonra karavana gelmek için yola çıkıp araba tarafındaki fişe gelen kablolarda test ampulü olarak daha monte edilmemiş Çelebi'nin üst ön işaret lambalarını kullanarak kabloya elektriğin geldiğini gördüm. Sorun sadece kablonun pine girdiği vidalı sıkıştırmalı bölümdeki bir irtibatsızlıktan kaynaklanıyordu. Gevşetip tekrar sıkınca düzeldi. Sonra dağıttığım şeyleri tekrar toparlayıp işi bitirdim.
Sonrasında sanayii'ye gittim ve bazı malzemeler aldım. Arka gruplarda kullandığım ledli ampuller çok sönüktü daha fazla ledlisini aldım. Sonra benzinliğe gidip biraz benzin aldım. Gittiğim her yerde muhabbetçiler yüzünden bunları yapmak oldukça uzun sürdü,
Sonra eve gelip uygun bir yerde arka ampulleri deÄŸiÅŸtirdim.

Image

Image

Sonra Çelebi'yi dikkatlice geri geri yerine parkettim. Çalışma mekanına kadar geri itip, (Allah'a şükür hala tek başıma itebiliyorum.) yerine yanaştırıp emniyetlerini aldım.

İşte bütün bunlar akşamı buldu, Bugün Çelebi ile çok gezdim, çok eğlendim. Güzel bir gündü. Birkaç gün için yapıma ara veriyoruz. Aslında yapılan iş gözükmüyor, kendini göstermiyor ama ard arda son bir haftada epey yol aldık. Bugünden itibaren birkaç gün ara veriyoruz.

I like the design and really like the pop top. Do you know what the weight is so far?
Chuckles2153
Teardrop Master

Images: 74

Postby YuGun » Thu Feb 10, 2011 6:04 pm

By the last scale point it was 320kg but it's now heavier but i dont know clearly. İ will scale it again.
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Fri Feb 11, 2011 11:14 am

Bugün önce sabahtan çarşıya gidip biraz strafor ve sonra sanayii'ye gidip biraz da plastik lambri ve diğer azalan malzemeleri aldım. Sonrasında önce daha önceki gibi önce izolasyonu yerine köpükle bütün boşlukları doldurarak monte ettim sonra da yan duvarı kapladım. Hemen hemen bitti sayılır. Hava kararınca soğuk olduğu için bıraktım. Sol taraf bitti sayılır tabii üst kısımda yapılacak işler var daha. Bu günlük yapabildiğim de bu kadar...

Image
Image
Image
Image
Image
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sat Feb 12, 2011 11:02 am

Bugün oldukça erken kalktım. İzolasyon işlemleri nispeten sessiz olduğu için hemen sabah 7 de işe başladım. Gün boyu sadece birkaç kez yemek için mola vererek çalıştım. Bugünkü çalışma sonunda güneş Nif'in ardında bir yerlerde kaybolurken sağ duvar da tamamen bitti. Tamamen bitti derken köşeler ancak diğer yüzeyler kaplanınca yapılabilecek. İşte böylece kaplanması gereken ön, üst ve arka yüzeyler kaldı. Bundan sonra taban da yapılınca en azından kamp yapılabilir hale gelecek. Çelebi, günden güne ilerliyor ve sona yaklaşıyor, yine de daha yapılacak çok işler var. Zaman her şeyi çözse de beklemek de var malesef ama sıkı çalıştığım bu tatil günlerindeki genel gelişmeden de memnunum açıkçası.

Image

Image

Image

Önce bir hayalim vardı, Şimdi bir artık yavaş yavaş bir karavanım oluyor, Ama biraz daha sabır etmeli ve çalışmalıyım...
YuGun
The 300 Club

Postby Wolffarmer » Sat Feb 12, 2011 11:34 am

Looking good YuGun

What are you using on the exterior?

Randy
"these guys must be afraid of the dark"
Wolffarmer
Donating Member

Images: 309

Postby YuGun » Sat Feb 12, 2011 2:00 pm

Plastic lambries.

Screved to frame directly each lambries covered screw points. And glued to strofoam. İnner frame+hard strong strofoam. İnner will be 4mm plywood panel and screwed to frame and glued to inner wievs of strofoam. İt is like a sandwich.
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sun Feb 13, 2011 6:04 am

İt is clearly 380 kg, As scaled today.
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sun Feb 13, 2011 6:38 am

Bugün Çelebi ile önceden planlamadığım bir gezi yaptım. Önce Çlebi ile çıkıp markete uğradım. Daha sonra daha önce de kantarını kullandığım ORKA'ya giderek yan duvarların ve arka kapı ve ön dolap kapağının yapımından sonra oluşan farkı görmek için Çelebi'yi tartmak istedim Ama malesef tartı pazar olduğu için kapalıymış. Oralarda sorup pazar günü çalışabilecek kantarın Kipa'nın karşısındaki petrolde olduğunu öğrenince ben de rotamı oraya çevirdim. Çelebi'yi tarttırdım ve 380kg geldi. Önceki duruma göre fark sadece 60 kg. Harika üssü harika. Neyse sonra da hazır buraya kadar gelmişken Irlamaz spor vadisi'nin (Aynı zamanda işyerimin) oraya gidip bir çay içeyim dedim. Sonra da hadi buraya kadar geldim, Şöyle bir Turgutlunun içinden ve Bulvar'dan geçeyim dedim. Anayola hiç çıkmadan içeriden dar caddelerden Turgutlu'yu boydan boya geçip diğer ucundan çıktım. En son evin yakınlarındaki Opet'e gidip 6 lastiğin de havasını kontrol edip tamamladım. Ve son olarak da toprak bağlantı yolundan eve çıktım. Güzel bir geziydi. Yan duvarların iskeleti daha önceki ölçümlerde de yerinde olduğu ve dolgu malzemesi ve kaplama malzemesi çok hafif olduğu için hiçbir fark yok kullanım açısından daha önceki testlerle, Ayrıca Campertrailer'i şehir içinde kullanmak da son derece seri ve zevkli. Test sürüşleri ve ölçümle ilgili videoları yüklüyorum.

Image
Image
Image
Image
Image
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sun Feb 13, 2011 7:44 am

Orka-Kipa Anayol

Last edited by YuGun on Sun Feb 13, 2011 10:05 am, edited 1 time in total.
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sun Feb 13, 2011 7:54 am

Tartı, Çelebi'nin tartılışı. (Çekme karavanın tartılması)
Scaling Çelebi...
YuGun
The 300 Club

Postby YuGun » Sun Feb 13, 2011 10:49 am

YuGun
The 300 Club

PreviousNext

Return to Build Journals