Bugün sabahtan Yine Çelebi'yi teste çıkardım. Amacım üstten silikon ve Bant Alttan silikonla doldurarak yapıştıdığım izolasyon malzemesinin sağlam kalıp kalmayacağını görmek, Bir de artan rüzgar direncinin etkisini test etmek. Son olarak artık orta aynamı kullanamadığım için yan aynaların yetip yetmeyeceğini görmek.
Test için Kipa'ya gittim. Giderken saattte 80km hıza kadar çıktığım halde izolasyon malzemesi sağlam kaldı. Üst kaplama olmadan da bir süre böyle kullanılabilir sanırım. Gerçi kuş falan çarpsa kırar ama süratin oluşturduğu rüzgara dayanıyor XPS'ler, Zaten su da geçirmiyorlar şu haliyle.
Kipa dan öte beri aldıktan sonra eski kemalpaşa yolunda birkaç km gidip döndüm, Ardından bankadan para çekmek için Bulvar'a girip bankamatiklerin olduğu Ortapark'a (Atatürk parkı) kadar indim. Şanslıymışım, 8 metrelik aracıma kolayca yer buldum. Para çekip devam ettim, Ara caddelerden eve geri döndüm. Bir yerde paralel park manevrası yapmayı denedim beceremedim. Arabanın standart aynalarının Çelebi'nin genişliği nedeniyle yolda çok iyi işe yaradığını anladım ama iki aracın arasına paralel park ederken ayna kullanmak neredeyse imkansızlaşıyor. Karmaşık ve yüksek açılı geri geri manevralar için bence geriyi görüş kamerası yararlı olur. Aynaları dışa doğru uzatmak da bir işe yaramayacak oluşacak açı nedeniyle.
Eve döndüğümde şu ana kadar görerek pek çok kez yaptığım geri manevrayı aynalar yardımıyla kolayca yaptım. Ama geriyi görüş kamerası olsa daha da kolay olacaktı. Bugün Markete, Bankamatiğe gittim. İşte bu hafta test sürüşüm böyle geçti...