Geçen sene karavanı boyarken bir boşluktan diğer boşluğa atlarken romorka takılmıştım ve romork benimle beraber hareket edip düşmeme sebep olmuş ve sol dizimin bağları kopmuştu.
Bu olaydan sonra tekrar yapıma başlamadan karavanın el frenini yapmaya karar verdim. Bu cumartesi boyunca gerekli değişiklikleri yaparak yeni aldığım el freni kolunu monte edeip bağlantıları uyarlayarak çalışır hale getirdim.
Gerçekten romorkta el freni çok önemli eğim arttıkça bazen bu hafiflikte bile kontrol etmek güçleşiyor. Artık el freni ile bu daha da kolay olacağı gibi yapım sırasında yeni kazalar yaşanmaması için de iyi oldu.
Önce çeki kolu üzerinde nereyi kapatacağıma karar verip montaj yapılacak kısımdaki boyaları tel fırçayla temizledim.
Sonra resimde gördüğünüz yeni oyuncağımla düzgün açıyı hesaplayıp bir profil keserek yerine monte ettim. Bu üstüne ekleyeceğimiz saca destek olacak.
Sonra uygun ölçülerde sacın kesilmesi ve kaynakla montajı işlemleri geldi.
Montajdan sonra el fereni için gerkli boşluğu sac üzerinde keserek açtım ve delikleri delip, El frenini monte ettim.
Bundan sonra da el fereninin bağlantılarını ayarlarken hava karardı ve çalışmayı bıraktım. Bu günlük yapabileceğimiz bu kadarmış. El freni mekanik olarak çalışır halde yarın yeni eklenen kısım boyanmak için hazır.